Na sušení vybíráme tvrdší zralá rajčata. Nejvhodnější jsou masitá, stejková nebo typu Marzano...
pondělí 11. září 2023
Rajčatová omáčka
Rajčatová omáčka nejen na těstoviny podle Ivany Tischlerové.
2 kg rajčat
1 lžíce soli
6 lžic cukru
8 stroužků česneku
2 velké cibule
větší hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka)
feferonka (nemusí být)
1 lžíce soli
6 lžic cukru
8 stroužků česneku
2 velké cibule
větší hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka)
feferonka (nemusí být)
Na pánvi osmahneme cibule do sklovata, přendáme do pekáče, přidáme nakrájená rajčata, nasekané bylinky, sůl, cukr, nakrájený česnek. Pečeme v troubě cca hodinu, rozmixujeme, plníme do sklenic, sterilizujeme 20 minut na 80 °C.
Mixovat můžeme teplé i po zchlazení. Používáme samotné na
těstoviny, s mletým masem, do rajské polévky, rajské omáčky, do ragů, pod
maso, atd.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)