Postup je obrázkový, aby to pochopil každý.
Rajčata
- Používej masité typy (osvědčené odrůdy jsou Pavlína, San Marzano, Beafmaster VFN 1, Býčí srdce).
- Z dužnatých, vhodných k přímé konzumaci, ti po vysušení prd zbude.
Nakrájet a usušit
- Nakrájej omytá a osušená rajčata na 10 mm silné plátky.
- Naskládej je na plata a posol.
- Vlož do sušičky.
- Při sušení přeskládávej plata tak, aby sušení bylo stejnoměrné.
- Občas sesypávej z několika plat rajčata dohromady.
- Suš do gumové konzistence, tj. aby ti to šmakovalo už ve chvílu, kdy to dáš do puse.
Vložení do skleničky
Na dno skleničky velikosti přesnídávky dej:- 3 plátky česneku
- 2 snítky bazalky
- 1 snítku tymiánu
- 1 snítku saturejky
Následně:
- Docpi rajčaty 9 mm pod okraj.
- Dolij 80℃ horkou směsí slunečnicového
s trochou olivového oleje. - Zavíčkuj.
- Otoč hore kolcama ať vidíš, jestli se to chytlo.
- Nech zchladnout.
- Pošli Pavlíkovi vzorek.
Pozor!
- Všechny přísady nechť jsou čerstvé. Žádný sušený česnek a pod., nebo si ťa najdu!
- S oliváčkem opatrně, ať nepřerazíš ostatní chutě!
- Napřed dojez loňské a až pak načni letošní.
- Neuždibuj, nebo ti nic nezbude!
olivový žádný, jenom slunečnicový!!!
OdpovědětVymazat